23. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Svíčková s indonéskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit jedinečnou chutí svíčkového masa s exotickou indonéskou omáčkou. Tento recept je skvělou kombinací tradiční české kuchyně a vzdálených kulinářských tradic. Svíčková se zde podává s výraznou omáčkou, kterou získáte díky míchání mnoha exotických koření a ingrediencí. Připravte si tento recept a dopřejte si jedinečný zážitek z jídla.

Suroviny

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nastrouhaných ořechových jader
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Očistěte a nakrájejte cibuli, mrkev a česnek na menší kostičky.
  2. V hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli, mrkev a česnek.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou svíčkovou a opékejte z každé strany, dokud nezezlátne.
  4. Vyjměte maso z hrnce a do zbylého oleje vmíchejte hladkou mouku.
  5. S vývarem postupně zalévejte mouku a neustále míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání, ořechová jádra, citronovou šťávu, mletý kmín, skořici, cukr a sůl.
  7. Vše promíchejte a omáčku vařte na mírném ohni asi 10 minut, nebo dokud nepřijme správnou konzistenci.
  8. Svíčkovou nakrájejte na plátky a servírujte zalitou indonéskou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *