29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková s houskovým knedlíkem a šťouchaným bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na klasickou českou svíčkovou s domácím houskovým knedlíkem a šťouchanými brambory. Tento lahodný pokrm je oblíbený nejen u nás, ale i v ⁤zahraničí. Krok za krokem vám ukážeme,⁣ jak připravit⁤ tento tradiční pokrm.‌ Podívejte se na náš jednoduchý recept a uvařte si skvělou svíčkovou doma. ‍

Suroviny

  • 600g hovězího masa (svíčková)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 100g slaniny
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200ml smetany
  • sůl, ‍pepř, majoránka, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Na⁣ pánvi opečeme na kostky ‍nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli, mrkev a petržel a zpěníme.
  3. Přidáme nakrájené maso a osmahneme z obou stran.
  4. Přilijeme vodu tak, aby maso ‍bylo⁣ ponořené, přidáme ‍sůl, pepř, majoránku a bobkový list‍ a dusíme alespoň 1,5 hodiny.
  5. Nakonec maso vyjmeme, osmažíme na másle a základ omáčky přecedíme.
  6. Přidáme hořčici, hladkou mouku a smetanu⁢ a provaříme.
  7. Houskový knedlík si připravíme podle receptu a šťouchané⁣ brambory uvaříme a ⁤rozmixujeme ⁤se smetanou​ a máslem.
  8. Svíčkovou podáváme ‍s houskovým knedlíkem ⁤a šťouchanými brambory. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *