14. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková s brusinkami a křenem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept ‌na tradiční české jídlo plné chuti a‌ vůně? Vyzkoušejte svíčkovou s brusinkami a křenem! Tento⁣ lahodný pokrm spojuje jemné maso s ⁤kyselkavou dochutí brusinek ⁤a pikantním křenem. Připravte si ⁤ho snadno doma a užijte si skvělou chuť české kuchyně. S námi se stane vaření radostí!

Suroviny

  • 600g⁤ hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200ml smetany ke vaření
  • 200ml hovězího vývaru
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa
  • 250g brusinek
  • křen
  • soľ, pepř

Postup

  1. Na pánvi ⁢rozpalte máslo a‍ osmahněte na něm na ⁣kostky nakrájenou svíčkovou sůl a pepř.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou ⁣cibuli, mrkev a petržel a dělejte dozlatova.
  3. Přidejte lžíci moučky a zamíchejte, aby ⁢se obalily kousky masa.
  4. Postupně přilijte vývar a vařte asi 1 hodinu na slabém ‍ohni.
  5. Když je maso měkké, přidejte smetanu, hořčici,‍ cukr a oocet.
  6. Pokračujte v vaření dalších 10 minut a dochuťte solí a pepřem podle⁣ chuti.
  7. Svíčkovou podávejte ‌s brusinkami a nastrouhaným⁢ křenem. Dobre chutná s houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *