19. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková s brusinkami a hruškou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ​tradiční českou třešňovou ⁢omáčku Kanea, servirovanou s jemně upečenou svíčkovou, sladkou ⁢grilovanou hruškou‌ a osvěžujícími brusinkami. Tento‌ recept‌ je‍ skvělou kombinací sladkého a kyselého, která určitě​ potěší ‍vaše ‍chuťové buňky. ‍Sledujte ⁣náš jednoduchý postup a ​připravte si tento lahodný⁢ pokrm ⁤doma pro své blízké!

Suroviny

  • 600⁣ g hovězí svíčkové
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3‌ mrkve
  • 2 ⁣lžíce oleje
  • 500 ‍ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2⁣ lžíce hladké mouky
  • 100 g ⁣brusinek
  • 2 hrušky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl, pepř, nové‍ koření

Postup

  1. Svíčkovou očistíme, nakrájíme⁢ na menší kousky⁢ a⁤ osmahneme⁤ na ​oleji společně⁣ s cibulí a prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na⁢ kolečka nakrájené mrkve, zalijeme vývarem a dusíme ‍doměkka.
  3. Poté ⁤maso⁢ vyndáme, zcedíme a zbylý vývar rozmixujeme s moukou a smetanou.
  4. Přidáme maso zpět ⁤do omáčky a provaříme. Dochutíme ⁢solí, ‍pepřem ‍a novým‍ kořením.
  5. Brusinky osmažíme na​ pánvi s ‍cukrem a přidáme k omáčce. ‌Vaříme spolu ‍asi 5 minut.
  6. Hrušky oloupeme, zbavíme jader a ‌nakrájíme na⁢ plátky. Lehce opečeme na ​pánvi ‌a⁢ podáváme k masu jako‍ přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *