19. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční českou třešňovou omáčku Kanea, servirovanou s jemně upečenou svíčkovou, sladkou grilovanou hruškou a osvěžujícími brusinkami. Tento recept je skvělou kombinací sladkého a kyselého, která určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tento lahodný pokrm doma pro své blízké!
Suroviny
- 600 g hovězí svíčkové
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 g brusinek
- 2 hrušky
- 1 lžíce cukru
- sůl, pepř, nové koření
Postup
- Svíčkovou očistíme, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji společně s cibulí a prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kolečka nakrájené mrkve, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Poté maso vyndáme, zcedíme a zbylý vývar rozmixujeme s moukou a smetanou.
- Přidáme maso zpět do omáčky a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a novým kořením.
- Brusinky osmažíme na pánvi s cukrem a přidáme k omáčce. Vaříme spolu asi 5 minut.
- Hrušky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Lehce opečeme na pánvi a podáváme k masu jako přílohu.