5. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková s brusinkami a houskovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková s brusinkami a⁢ houskovým knedlíkem je klasické české jídlo plné lahodných‌ chutí. Svíčková ‌připravená s omáčkou⁤ zmačkaných brusinek ​a​ kysané smetany je ⁢podávána s měkkým houskovým knedlíkem.‌ Určitě vás tato kombinace okouzlí a​ potěší nejen⁤ chuťové buňky, ale i vaše hladové ​bříško. Podívejte ⁤se na náš recept a pusťte se do vaření!⁣

  • 600g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 200g brusinek
  • 500ml hovězího vývaru
  • 200ml smetany ke‍ šlehání
  • lžíce ‌hladké mouky
  • lžíce hořčice
  • lžíce cukru
  • lžíce octa
  • sůl, pepř,⁢ majoránka

  1. Nastrouhejte cibuli, oloupané mrkve a česnek. Na pánvi orestujte na másle.
  2. Přidejte nakrájené hovězí⁤ maso a smažte z ⁢obou stran dozlatova.
  3. Přidejte hovězí vývar a dusit​ pod pokličkou asi 1,5 hodiny, ‌nebo dokud maso není ‍měkké.
  4. Vysuďte‌ maso z vývaru a dejte stranou. Do vývaru přidejte​ smetanu a nechte provařit.
  5. Pokud je omáčka řídká, zahustěte‍ směsí vody a hl. mouky. Ochutnejte ⁢solí, pepřem,‌ majoránkou, hořčicí, cukrem a⁤ octem.
  6. Vrátte maso do omáčky a nechte ​chvilku prohřát.
  7. Brusinky zalijte‍ horkou vodou a nechte nabobtnat. Přidejte je do omáčky.
  8. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *