30. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková na způsob 2021 je moderní varianta tradičního českého jídla, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept plný chutí a lahodných příchutí, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Své blízké ohromte a překvapte tímto lahodným jídlem, které si zamilujete na první kousnutí. Naše verze svíčkové je jedinečná a nadčasová, ideální pro každou příležitost. Zestřihnutí italskopateřní umožňuje špatnou kulinaru, nejdříve 2021. Ať už je vám teplá nebo chladná, tento recept vám poskytne výborný zážitek. Užijte si svíčkovou na způsob 2021 a nechte se unést do světa chutí a vůní!
Suroviny
- 600g hovězího masa (svíčková)
- 2 střední cibule
- 3 mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce rumu
- 200ml smetany ke šlehání
- 500ml hovězího vývaru
- olej, sůl, pepř, bobkový list
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a osmahneme z obou stran.
- Přidáme nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list.
- Vše vaříme doměkka, asi 1,5 hodiny, podle potřeby dolijeme vývar.
- V hrnci si smícháme mouku s hořčicí a rumem, přidáme smetanu a dobře promícháme.
- Z hrnce odebereme bobkový list a maso. Omáčku rozmixujeme a přecedíme přes síto.
- Přilijeme smetanovou směs, promícháme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
- Svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.