25. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na švestkách s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková na švestkách s knedlíkem je lahodná kombinace⁤ hovězí svíčkové se‍ sladkou švestkovou ‍omáčkou a nadýchanými houskovými knedlíky.⁢ Recept,‌ který potěší​ chuťové ⁣buňky každého gurmána, má původ v tradiční české kuchyni a⁤ jistě vám‍ získá srdce. ​Podívejte​ se, jak připravit tento skvělý pokrm krok za krokem‍ a ‌užijte si ⁣lahodnou svíčkovou na švestkách s krémovými knedlíky.

Suroviny

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 1 ‌cibule
  • 2 mrkve
  • 2‌ lžíce ⁢oleje
  • 500 ml​ zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g švestek
  • lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve osolte ​a opepřete svíčkovou ​a ⁣orestujte⁣ na oleji z obou stran. Poté vyndejte maso⁢ z hrnce a na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a mrkev.
  2. Přidejte zeleninový vývar a vrátit svíčkovou zpět do hrnce, dejte vařit přibližně 1 hodinu.
  3. Mezitím si připravte ⁤švestky – rozvařte je s⁢ trochou vody, přidejte lžíci cukru, nechte změknout.
  4. Když je maso⁣ měkké, vyndejte ho z hrnce a restujte zbylou zeleninu, přidejte hladkou⁢ mouku a⁣ zalijte šťávou ze svíčkové.
  5. Přidejte ‌smetanu‌ ke šlehání, osolte, opepřete a přidejte⁢ majoránku. Povařte do zhoustnutí omáčky.
  6. Na závěr přidejte⁤ švestky a ⁢ještě‍ chvíli restujte.‍ Podávejte s houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *