23. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Svíčková na smetanové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se hýčkat lahodným pokrmem svíčkovou na smetanové omáčce. Náš recept vás provede krok za krokem, jak připravit tuto tradiční českou pochoutku. Užijte si chvíle u stolu plného chuti a vůně!

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 200g slaniny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400ml hovězího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100ml smetany na vaření
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Svíčkovou nakrájejte na plátky a osolte, opepřete, pokryjte kmínem a nechte odpočívat.
  2. Cibuli, mrkev a česnek nakrájejte na menší kousky. Na pánvi orestujte cibuli a česnek, přidejte nakrájenou slaninu a mrkev a osmahněte.
  3. Přidejte k zelenině hladkou mouku a promíchejte. Přilijte hovězí vývar a vařte do zhoustnutí.
  4. Pak omáčku rozmixujte a přidejte smetanu ke šlehání. Vařte ještě chvíli a ochutnejte.
  5. Na pánvi osmažte plátky svíčkové dozlatova. Můžete je osolit a opepřit podle chuti.
  6. Smetanovou omáčku podávejte ke svíčkové s knedlíkem nebo domácími houskovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *