29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na smetaně s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná svíčková ⁢na smetaně⁢ s domácími ​knedlíky, ​tradiční pokrm ⁣plný ‍českého koření a lahodné omáčky. Užijte si⁢ tu‌ nejlepší kombinaci jako od babičky! ‌

Suroviny

  • 600g hovězího ‍masa na svíčkovou
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 100g ‍slaniny
  • 500ml ​vývaru
  • 200ml‌ smetany⁣ ke ⁢šlehání
  • lžíce hladké mouky
  • lžíce oleje
  • sůl,​ pepř, bobkový list, nové ​koření

Postup

  1. Nejprve si připravíme⁣ marinádu ⁣z cibule, nastrouhaných ​mrkví, petrželí a slaniny.⁢ Maso naklepeme, osolíme ⁤a opepříme a necháme ‍aspoň hodinu marinovat.
  2. V hrnci rozpálíme olej‍ a ‍maso z⁢ něj ⁣vyndáme. Orestujeme ⁣z‌ obou stran do zlatova, poté‌ přidáme marinádu ⁢a restujeme ještě krátce.
  3. Přilijeme vývar, přidáme ‍bobkový list ⁣a nové ⁤koření ⁢a dusíme do měkka. Asi ⁣po 45 minutách maso vyndáme.
  4. Přecedíme zeleninu a vývar osolíme. Na‌ másle osmahneme hladkou mouku, zalijeme‌ vývarem a vaříme⁤ hustou omáčku.
  5. Přidáme ‌smetanu a dochutíme omáčku. Maso ​nakrájíme na plátky, zpět ⁣vložíme do‌ omáčky a necháme prohřát.
  6. Hotovou svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.​ Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *