11. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na smetaně a knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční ‌českou svíčkovou na smetaně s domácími knedlíky! Objevte recept plný‍ lahodných chutí a jedinečné‍ kombinace hovězího masa,‍ smetany a koření. Vytvořte si svou vlastní lahodnou svíčkovou ve svém domácím‍ prostředí a rozmazlete své chuťové buňky! Své ​pokrm ‌dokonale doplňte s čerstvými knedlíky, které zkrátka nesmějí⁤ chybět. Naučte se, jak na to s naším ⁢jednoduchým receptem‍ na svíčkovou na⁣ smetaně a knedlíky. Vaše rodina a ‍přátelé‌ určitě ocení Vaše kuchařské umění! Tak neváhejte a pusťte se ⁣do vaření!

Suroviny:

  • 600 g hovězího masa svíčkové
  • 2 cibule
  • 3‍ mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ⁤ml smetany‌ ke šlehání
  • 1⁤ lžíce ‍hladké mouky
  • lžíce hořčice
  • lžíce majoránka
  • lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Maso očistěte a nakrájejte na plátky.⁤ Osolte, opepřete a dejte do⁣ misky.
  2. Cibuli oloupejte​ a nakrájejte ‍na plátky. ⁣Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a rozmačkejte.
  3. Na‍ pánvi rozehřejte olej a osmažte maso z obou⁢ stran dozlatova. ⁣Poté maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
  4. Do pánve přidejte cibuli,​ mrkev a česnek. Smažte do změknutí.
  5. Přijděte lžíci mouky a nechte zhnědnout. Pak ‍zalijte vodou a přiveďte k ‍varu.
  6. Přidejte hořčici, majoránku, cukr, sůl,⁢ pepř a ocet. ‍Vše promíchejte a pak vložte maso​ zpět do ‍omáčky.
  7. Přikryjte poklicí ⁤a ⁤nechte dusit asi 1,5 hodiny, případně ‍dokud‍ maso není měkké.
  8. Poté přilijte⁢ smetanu, nechte provařit a⁣ dochuťte podle potřeby solí a ‌pepřem.
  9. Svíčkovou podávejte s‌ knedlíky a nakrájenou svěží petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *