29. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Svíčková na medové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková na medové omáčce je tradiční české jídlo plné chutí a vůně. Křehká svíčková, pečlivě marinovaná a podávaná s lahodnou medovou omáčkou, je vítaným hostem na každé rodinné oslavě nebo svátečním obědě. Tento recept ti ukáže, jak snadno připravit tento pokrm a udělat dojem na své hosty. Užij si lahodnou kombinaci kvalitního masa, aromatických koření a sladké medové omáčky s touto dokonalou svíčkovou na medové omáčce.

Suroviny:

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olej na smažení
  • lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • citronová kůra

Postup:

  1. Připravte si všechny suroviny. Očistěte a nakrájejte na kostky cibuli, mrkev, petržel a česnek.
  2. Svíčkovou omyjte, osušte a nakrájejte na plátky tloušťky asi 1 cm. Osolte a opepřete z obou stran.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmažte plátky svíčkové z obou stran do zlatova. Vyjměte je z hrnce a dejte stranou.
  4. Na stejném oleji osmažte cibuli, mrkev, petržel a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte hladkou mouku a promíchejte. Pak přidejte med a hořčici a znovu promíchejte.
  6. Po chvíli zalijte smetanou a přidejte citronovou kůru. Vše smíchejte dohromady a vařte asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Přidejte zpět svíčkovou do omáčky a vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  8. Hotovou svíčkovou servírujte se šťouchanými bramborami nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *