24. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na houbách s brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍lahodnou variaci tradičního českého jídla – svíčkovou na​ houbách s ⁣brusinkami. Tento recept spojuje křehké maso s aromatickými ‍houbami a ‌osvěžujícími‌ brusinkami, ⁤které ‍vytvářejí dokonalou chuťovou kombinaci.‌ Perfektní pokrm⁢ pro vaše rodinné i sváteční tabule. Sledujte náš jednoduchý krok⁣ za krokem ‍recept a vařte jako profesionál!

Suroviny:

  • 600g hovězí svíčkové
  • 200g žampionů
  • 100g sušených brusinek
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200ml smetany ke šlehání
  • lžíce majoránky
  • sůl, ‍pepř

Postup:

  1. Na‌ pánvi osmahneme nakrájenou⁤ cibuli a česnek na oleji.
  2. Přidáme na ⁤kousky nakrájenou ‍svíčkovou a osmahneme z obou stran.
  3. Přidáme na⁢ plátky nakrájené⁤ žampiony a⁤ smažíme do ​měkka.
  4. Přidáme majoránku, ⁤sůl, pepř a lehce osmažíme.
  5. Přidáme sušené brusinky a zalijeme asi 300ml vody. Podusíme pod pokličkou⁤ asi ⁣30 minut.
  6. Na troše oleje ⁤osmahneme hladkou mouku, přilijeme smetanu a vaříme omáčku. Osolíme a dochutíme podle⁢ potřeby.
  7. Svíčkovou s houbami ⁤podáváme ⁣polité⁤ omáčkou, ⁣s knedlíkem nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *