4. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Svíčková na brazilský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční českou svíčkovou na brazilský způsob! Tato chutná⁣ kombinace křupavého masa a bohaté smetanové omáčky ‌překvapí‌ vaše⁢ chuťové buňky. Zářivé barvy a exotické koření udělají⁤ z​ tohoto pokrmu skvělou alternativu k tradičním receptům. Sledujte‍ náš krok za krokem recept a rádi se podělte o vaše zkušenosti s touto lahůdkou!‍

Suroviny

  • 600g hovězí ‌svíčkové
  • 2 cibule
  • 4 stroužky‍ česneku
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce⁢ rajčatového‍ protlaku
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mouky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Svíčkovou nakrájejte na ⁤plátky tloušťky přibližně 1​ cm a lehce je naklepejte. Osolte, opepřete‌ a posypte mletým kmínem.
  2. Cibuli‌ a‍ česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Mrkev oloupejte a⁤ nastrouhejte.
  3. Na pánvi ‌rozehřejte olivový olej⁣ a ⁢máslo. Na něm osmahněte cibuli a česnek, přidejte⁤ mletou papriku a krátce ‍restujte.
  4. Přidejte nakrájenou svíčkovou a opečte z obou ​stran‍ dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev a smažte chvíli společně.
  5. Zalijte vývarem a přidejte rajčatový protlak. Vařte na mírném ‌ohni přibližně 1,5 hodiny, dokud‍ maso⁢ nezměkne.
  6. Nakonec přidejte smetanu ‌ke šlehání a nechte‌ provařit asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Svíčkovou podávejte s bramborovým knedlíkem⁤ nebo houskovým knedlíkem a nakyslou smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *