13. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Svěží zeleninový závit.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte osvěžující a zdravý recept? Vyzkoušejte naší lahodnou alternativu klasického závitu – svěží zeleninový závit. Tento rychlý a snadný recept je plný čerstvé zeleniny, která vám dodá potřebné vitamíny a minerály. Navíc se jedná o skvělou možnost, jak využít sezónní zeleninu. Připravte si tento osvěžující pokrm a vychutnejte si jeho bohatou chuť a výživné vlastnosti.

Svěží zeleninový závit

Suroviny

  • 200 g zelených fazolek
  • 1 cuketa
  • 1 paprika (libovolné barvy)
  • 1 mrkev
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve omyjte a očistěte všechnu zeleninu.
  2. Fazolek odstraňte vnější vlákna a rozkrojte je na menší kousky.
  3. Cuketu nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte na nudličky.
  4. Papriku nakrájejte na proužky nebo kostičky.
  5. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo nudličky.
  6. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  7. Do hluboké pánve nebo wok pánve zahřejte olivový olej.
  8. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  9. Přidejte fazolky a smažte je 2-3 minuty, aby zůstaly křupavé.
  10. Přidejte cuketu, papriku a mrkev a smažte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane křupavá.
  11. Slijte šťávu z jednoho citronu a zakapejte ji přes zeleninu.
  12. Ochutnejte zeleninu solí a pepřem a promíchejte.
  13. Podávejte teplý zeleninový závit jako hlavní chod nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *