30. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Svěží jarní salát s kozím sýrem je lahodný a osvěžující pokrm, který perfektně zapadá do letního menu. Tento recept kombinuje sezónní zeleninu s kozím sýrem, aby vytvořil skvělou chuťovou kombinaci. Salát je plný vitamínů a minerálů a je ideální jako lehký oběd nebo jako předkrm. S využitím čerstvého salátu, okurek, rajčat a bylinek, nepotřebujete žádné zvláštní dovednosti k přípravě tohoto fantastického jarního salátu. Ochutnejte ho a probuďte svůj čich a chuťové buňky!
Suroviny
- 300 g různých listových salátů (např. římský salát, rukola, baby špenát)
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 1 okurek
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- Čerstvá bazalka (dle chuti)
- Čerstvá máta (dle chuti)
- Šťáva z 1 citronu
- Olivový olej (dle chuti)
- Sůl a pepř (dle chuti)
Postup
- Salát nejprve dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Ve větší míse smícháme salát s nakrájenou okurkou, rajčaty a cibulí.
- Přidáme na plátky nakrájený kozí sýr a promícháme.
- Přidáme nasekanou bazalku a mátu, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
- Salát necháme v lednici odpočinout alespoň 30 minut, aby se chuti propojily.
- Podáváme svěží jarní salát s kozím sýrem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k pečenému masu či grilovaným pokrmům.