30. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Svěží jarní salát s kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Svěží jarní salát ‍s kozím sýrem je lahodný a osvěžující pokrm, který perfektně zapadá do letního menu. Tento‍ recept kombinuje sezónní zeleninu⁤ s kozím sýrem, aby vytvořil skvělou chuťovou ⁢kombinaci. Salát je plný vitamínů ⁢a minerálů a je ideální jako lehký oběd nebo jako předkrm. ​S využitím čerstvého salátu, okurek, rajčat a bylinek, nepotřebujete žádné zvláštní dovednosti k​ přípravě tohoto fantastického jarního salátu. Ochutnejte ho a probuďte svůj čich a chuťové buňky! ​

Suroviny

  • 300 g různých listových salátů​ (např. římský salát, rukola, baby špenát)
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 1​ okurek
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • Čerstvá bazalka (dle chuti)
  • Čerstvá máta (dle chuti)
  • Šťáva z 1 citronu
  • Olivový olej⁢ (dle chuti)
  • Sůl a pepř (dle chuti)

Postup

  1. Salát nejprve dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Ve ⁢větší míse smícháme salát s nakrájenou okurkou, ⁣rajčaty a cibulí.
  3. Přidáme⁣ na plátky nakrájený kozí sýr​ a promícháme.
  4. Přidáme nasekanou bazalku a mátu, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
  5. Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
  6. Salát ⁢necháme v lednici odpočinout alespoň 30 minut, aby se chuti propojily.
  7. Podáváme svěží jarní salát s kozím sýrem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k pečenému masu či grilovaným pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *