23. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný světlý telecí hovězí guláš s domácími knedlíky. Skvělá kombinace šťavnatého masa, zeleniny a koření, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento tradiční český pokrm určitě potěší celou rodinu. Sledujte naše kroky a připravte si výtečný guláš, který bude neodolatelný!
Suroviny
- 500g telecího masa
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 400ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte telecí maso a smažte dozlatova.
- Přidejte papriku, kmín a majoránku a promíchejte.
- Zalijte hovězím vývarem a nechte vařit přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s knedlíkem a ozdobte nasekanou petrželkou.