13. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Světlý guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Světlý⁢ guláš s‌ knedlíkem je tradiční české jídlo, které zaručeně potěší⁢ každého⁣ milovníka domácí kuchyně. Našim receptem ⁢se stane⁢ toto jídlo snadno připravitelným pro každého, kdo se nebojí vydat se na ‍kulinářskou dobrodružnou cestu. Hladký a chutný guláš s ‌kvalitním masem⁢ a aromatickými kořením se ⁣perfektně‍ doplňuje s nadýchanými⁣ knedlíky, ⁣které budou rozhodně vybírat na talíři. Nechte ​se unést vůní, která se bude šířit z vaší kuchyně, ‌a užijte si nezaměnitelnou ⁣chuť tohoto oblíbeného českého jídla. ⁢

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky ⁢česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce⁢ hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého⁤ kmínu
  • 500 ml​ hovězího vývaru
  • sůl a ⁤pepř dle ‌chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky‍ a osolíme.
  2. Cibuli a‌ česnek oloupeme ‌a nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej⁣ a orestujeme cibuli⁤ spolu s česnekem.
  4. Přidáme maso a opékáme, dokud nezmění barvu.
  5. Přidáme ⁤mouku,⁤ papriku a kmín a promícháme.
  6. Postupně‍ přilijeme⁢ hovězí vývar⁣ a za stálého‌ míchání vaříme asi 1,5 hodiny, nebo dokud ⁣maso nezměkne.
  7. Guláš dochutíme⁤ solí a ⁣pepřem dle chuti.
  8. Servírujeme‍ s knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *