26. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Světlá pečeně s houskovým knedlíkem je tradiční české jídlo plné chutí a vůní domova. Naučte se připravit křehkou pečeni zdobenou omáčkou a doplnit ji lahodným houskovým knedlíkem. Snažíte se najít recept? Tady je ten pravý!
Suroviny
- 1 kg světlého masa (vepřové, kuřecí nebo telecí)
- sůl, pepř, majoránka, kmín
- olej nebo sádlo
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- hovězí vývar nebo voda
Postup
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem podle chuti.
- V rendlíku rozehřejeme olej nebo sádlo a na něm zprudka osmahneme maso z obou stran.
- Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek a krátce restujeme.
- Přilijeme vývar nebo vodu tak, aby maso bylo z poloviny ponořené.
- Dáme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 1,5 – 2 hodiny, občas masa zaléváme vývarem.
- Po upečení maso vyndáme, přendáme na talíř a necháme odpočinout.
- Omáčku prolijeme přes sítko a můžeme podávat s houskovým knedlíkem a čerstvou zeleninou.