26. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Světlá pečeně s houskovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Světlá pečeně s houskovým knedlíkem je⁢ tradiční⁤ české jídlo plné chutí a ‍vůní domova.‍ Naučte se připravit‌ křehkou pečeni zdobenou omáčkou a doplnit ji⁢ lahodným houskovým knedlíkem. Snažíte se najít recept? Tady je ten ​pravý!

Suroviny

  • 1 ‍kg světlého masa ⁤(vepřové, kuřecí nebo telecí)
  • sůl, pepř, majoránka, kmín
  • olej⁢ nebo sádlo
  • 2 cibule
  • 4 stroužky ⁤česneku
  • hovězí vývar ⁤nebo voda

Postup

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a⁣ kmínem podle chuti.
  3. V rendlíku rozehřejeme olej‍ nebo sádlo ⁤a na něm zprudka osmahneme maso z obou stran.
  4. Přidáme nakrájenou⁤ cibuli⁢ a na kolečka nakrájený česnek a krátce ⁢restujeme.
  5. Přilijeme vývar nebo vodu tak, aby maso bylo z poloviny ponořené.
  6. Dáme do ⁢trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi ⁤1,5 – 2 ⁢hodiny, občas masa zaléváme vývarem.
  7. Po upečení maso vyndáme, přendáme na talíř⁤ a necháme odpočinout.
  8. Omáčku‌ prolijeme přes sítko a můžeme podávat s houskovým⁤ knedlíkem a‌ čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *