28. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Suši s čerstvou rybou
zdroj: Recepty 24/7

Sushi s čerstvou rybou“ je recept na tradiční japonské jídlo, které se skládá z lehkých a chutných sushi rýžových rolíků, plněných čerstvou rybou. Tento recept vám umožní vytvořit si vlastní sushi rolky podle vašeho gusta a upřednostňované ryby. Objevte jednoduchou a zábavnou cestu, jak si připravit své oblíbené sushi s plněním podle vlastního výběru. Sledujte tento krok za krokem návod a překvapte své rodinu a přátele tímto lahodným jídlem připraveným ve vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 300 g sušeného rýže na sushi
  • 350 ml vody
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 200 g čerstvé ryby (např. losos, tuňák, okoun)
  • 1 avokádo
  • 1 okurka
  • noriové řasy
  • wasabi
  • sojová omáčka

Postup

  1. Nejprve si připravíme rýži. V hrnci smícháme sušenou rýži a vodu. Přivedeme k varu a vaříme podle pokynů na obalu, dokud není rýže měkká a vlhká.
  2. V míse smícháme rýžový ocet, cukr a sůl, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
  3. Poté přidáme ocetovou směs do uvařené rýže a promícháme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. V mezičase si nakrájíme čerstvou rybu, avokádo a okurku na tenké proužky.
  5. Připravíme si bambusový koberec na sušení sushirollů. Na koberec položíme noriovou řasu a po vrstvě řasy rozložíme rýži tak, aby zůstal 1 cm prázdný okraj.
  6. Podél rýže rovnoměrně rozložíme plátky ryby, avokáda a okurky.
  7. Pomocí bambusového koberce opatrně srolujeme suši a přitom dáváme pozor, aby se nerozpadl.
  8. Nakrájíme sushiroly na menší kousky.
  9. Sushi podáváme s wasabi a sojovou omáčkou jako dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *