25. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushirizoto
zdroj: Recepty 24/7

Sushirizoto je výjimečné jídlo, které spojuje japonskou sushi tradici s italským rizotem. Tato originální kombinace přináší chuťovou explozi, která určitě potěší vaše chuťové buňky. Užijte si čerstvé a kvalitní suroviny, jako je sushi rýže, říční ryby a exotické mořské plody, které se promíchají s výběrem zeleniny a dochutí se omáčkou soja a výsledek je absolutní pochoutka pro milovníky sushi. Odvážte se na tento výlet do světa chutí a připravte si doma toto lahodné jídlo plné exotiky.

Suroviny

  • 200 g sushi rýže
  • 300 ml vody
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g zralého avokáda
  • 100 g sušeného nori
  • 100 g suši lososa
  • Wasabi a sójová omáčka podle chuti

Postup

  1. Rýži dobrě propláchněte, dokud se voda nezačne čistit. Potom ji nechte okapat.
  2. Do hrnce přidejte vodu a propláchnutou rýži. Přiveďte k varu a pak nechte vařit na mírném ohni po dobu 15-20 minut, dokud rýže není měkká a voda úplně vsákla.
  3. V malé míse smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí. Potom směs pomalu přidejte do uvařené rýže a jemně promíchejte, aby se ocet rovnoměrně rozložil.
  4. Avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Nori rozetřete na menší kousky.
  5. Na talíři nebo ve speciální formě vytvarujte rýži do tvaru rizota. Pokládejte na ni plátky avokáda, sušené nori a lososa.
  6. Sushirizoto můžete ozdobit wasabi a podávat s omáčkou ze sójového sektu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *