9. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnatý lososový tatar s plátky čerstvého lososa a avokáda, který udělá radost všem milovníkům sushi. Recept na domácí sushi z lososového tataru je snadný a rychlý, ideální pokrm na oslavu či romantickou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a okusíte chuť Japonska v pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 200g čerstvého lososa
- 1 avokádo
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 limeta
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička medu
- 1/2 lžičky zázvoru (nastrouhaný)
- 1/2 lžičky česneku (nastrouhaný)
- 1/2 šálek sushi rýže
- 1/4 šálek rýžového octa
- 1/4 šálek cukru
- 1 nori řasa
- Wasabi a sójová omáčka na podávání
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kostky.
- Avokádo a papriku zbavte jadérek a pokrájejte na tenké proužky.
- Okurku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky.
- V misce smíchejte lososa, avokádo, papriku, okurku, limetovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, med, zázvor a česnek. Dobře promíchejte a dejte do lednice odpočinout.
- Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Smíchejte rýžový ocet a cukr, přidejte k uvařené rýži a nechte vychladnout.
- Na sušené nori řase rozložte část rýže, potřete lososovým tatarem a zabalte do rolky. Opakujte, dokud nemáte hotové rolky sushu.
- Na talíři nakrájejte sushi na kousky, podávejte s wasabi a sójovou omáčkou.