9. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi z lososového filetu v černém sezamovém obalu
zdroj: Recepty 24/7

Sushi z lososového filetu v černém sezamovém obalu je lahodná a stylová japonská pochoutka, která vám rozhodně zvedne náladu. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g sushi rýže
  • 2 filety z lososa
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • Černý sezam
  • Sojová omáčka
  • Wasabi
  • Ingredience na sushi rolls (např. nori řasy, okurky, avokádo)

Postup

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
  2. Lososové filety nakrájíme na menší kousky a marinujeme je v směsi rýžového octa, cukru a soli asi na 30 minut.
  3. V kastrůlku si rozehřejeme černý sezam, dokud nezačne vonět.
  4. Na bambusovou roládu nebo folii položíme list nori, přidáme vrstvu rýže a následně kousek marinovaného lososa.
  5. S pomocí bambusové rolády zavineme a utažíme na roli. Rolu pokrájíme na jednotlivé kousky a obalíme v černém sezamu.
  6. Hotové sushi podáváme s sojovou omáčkou, wasabi a dalšími přílohami dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *