29. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi z lososa se chřestem.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí sushi s plátky lahodného lososa a čerstvým chřestem je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm i vy doma a překvapte své blízké skvělou chuťovou explozí!

Suroviny

  • 200 g sushirice
  • 300 g filetu z lososa
  • 100 g chřestu
  • 1 nori list
  • Wasabi, sójová omáčka, pickled ginger

Postup

  1. Umyjte rýži pod tekoucí vodou, dokud voda nebude průzračná. Následně uvařte podle návodu na obalu a nechejte vychladnout.
  2. Lososa nakrájejte na tenké plátky. Chřest očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Na bambusový rohož navrstvěte nori list, poté položte vrstvu uvařené rýže a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy.
  4. Po rýži rozložte plátky lososa a na horní části přidejte kousky chřestu.
  5. S pomocí bambusové rohože závijte nori list do tvaru rolky a opatrně stlačte, aby se sushi nerozpadlo.
  6. Rolku nakrájejte na menší kousky a podávejte s wasabi, sójovou omáčkou a pickled gingerem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *