13. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si sami připravit sushi z lososa doma? Sushimata je ideální pomůcka pro perfektní a snadnou přípravu této japonské lahůdky. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si ho!
Suroviny
- 280 g sushirice
- 350 ml vody
- 50 ml rýžového octa
- 25 g cukru
- 5 g soli
- 200 g lososa
- Wasabi
- Sojová omáčka
- Ingredience na případné doplňky podle chuti (např. avokádo, okurka, nakládaný zázvor)
Postup
- Uvařte sushirici podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Smíchejte v misce rýžový ocet, cukr a sůl a přidejte ho do vychladlé rýže. Dobře promíchejte.
- Použijte sushimatu ke vytvoření rolky – položte list nori na sushimatu, potřete rýži, položte na ni plátek lososa a přidejte případné další ingredience. Pomocí sushimaty zatáhněte na rolku.
- Postup opakujte, dokud nebudete mít hotový požadovaný počet rolček.
- Rolky nakrájejte na kousky a podávejte s wasabi a sojovou omáčkou.