20. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutné sushi plné kontrastů – čerstvý losos, krémové avokádo a křupavá ředkvička. Podívejte se na náš jednoduchý recept na japonskou lahůdku, která okouzlí vaše chuťové buňky. Během několika minut můžete mít doma dokonalé sushi. Zkuste ho dnes!
Suroviny:
- 200g sušené rýže na sushi
- 300ml vody
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 1 čajová lžička soli
- 200g lososa
- 1 avokádo
- 5 ředkviček
- 1 nori řasa
- wasabi, sójová omáčka a zázvor k podávání
Postup:
- Rýži propláchněte ve studené vodě, dokud voda není čirá.
- V hrnci smíchejte vodu a rýžový ocet, cukr a sůl a přivedete k varu.
- Přidejte očištěnou rýži, přiklopte a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
- Lososa nakrájejte na tenké plátky, avokádo a ředkvičky na tenké plátky.
- Nori řasu položte na bambusový podlož, navrchněte rýži a nasypte na ni lososa, avokádo a ředkvičky.
- Pomocí bambusového podložku srolujte nori řasu do válečku.
- Váleček opatrně nakrájejte na menší kousky a podávejte s wasabi, sójovou omáčkou a zázvorem.