20. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi z lososa avokádem a ředkvičkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodné sushi z čerstvého lososa, avokáda a křupavých ředkviček. Skvělá kombinace chutí a barev, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sushi je oblíbená japonská specialita, kterou si můžete snadno připravit i doma. Sledujte návod krok za krokem a užijte si japonskou lahůdku plnou zdravých surovin.

Suroviny

  • 200g sushirice
  • 1 avokádo
  • 150g lososa
  • 5-6 křupavých ředkviček
  • 1 nori řasa
  • Sójová omáčka
  • Wasabi
  • Ingredience na rýžový ocet

Postup

  1. Uvařte sushirici podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
  2. Smíchejte rýžový ocet se sushiricí a nechte odpočívat.
  3. Na bambusovém podložce položte nori řasu a rozprostřete na ni vrstvu rýže.
  4. Na rýži položte plátky lososa, avokáda a na plátky nakrájené ředkvičky.
  5. S pomocí bambusové podložky zabalte nori řasu do rolky a rozkrájejte na placičky.
  6. Podávejte se sójovou omáčkou a wasabi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *