20. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodné sushi z čerstvého lososa, avokáda a křupavých ředkviček. Skvělá kombinace chutí a barev, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sushi je oblíbená japonská specialita, kterou si můžete snadno připravit i doma. Sledujte návod krok za krokem a užijte si japonskou lahůdku plnou zdravých surovin.
Suroviny
- 200g sushirice
- 1 avokádo
- 150g lososa
- 5-6 křupavých ředkviček
- 1 nori řasa
- Sójová omáčka
- Wasabi
- Ingredience na rýžový ocet
Postup
- Uvařte sushirici podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
- Smíchejte rýžový ocet se sushiricí a nechte odpočívat.
- Na bambusovém podložce položte nori řasu a rozprostřete na ni vrstvu rýže.
- Na rýži položte plátky lososa, avokáda a na plátky nakrájené ředkvičky.
- S pomocí bambusové podložky zabalte nori řasu do rolky a rozkrájejte na placičky.
- Podávejte se sójovou omáčkou a wasabi.