30. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Sushi z lososa
zdroj: Recepty 24/7

Chutné sushi z lososa – krok za krokem recept s čerstvým lososem. Naučte se připravit pokrm, který je oblíbený po celém světě. Sushi z lososa je lehké, zdravé a přitom tak lahodné. Překvapte své přátele nebo rodinu jedinečným jídlem, které si vyzkoušíte i doma.

Suroviny

  • 300 g sushiové rýže
  • 200 g filetu z lososa
  • 1 avokádo
  • 1 zeď zralé okurky
  • Sojová omáčka
  • Wasabi (volitelné)
  • Ingredience na sushi ocet: 3 lžíce rýžového octa, 2 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Umyjte rýži v čisté vodě, dokud nebude voda čirá.
  2. V hrnci smíchejte rýži s 400 ml vody a nechte povařit. Pak ztlumte teplotu a nechte vařit 10 minut, dokud nebude rýže měkká.
  3. Mezitím připravte sushi ocet smícháním rýžového octa, cukru a soli. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Když je rýže uvařená, přesuňte ji do velké mísy a postupně přilijte sushi ocet. Jemně promíchejte, abyste rýži nezničili.
  5. Mírně vychladlou rýži položte na bambusový rohož a vytvarujte do přibližného obdélníku, nechávajíc jednu třetinu horního okraje volnou.
  6. Na spodní dvě třetiny rýže umístěte tenkou vrstvu lososa, na okraj přidejte plátky avokáda a okurky.
  7. Začněte svinovat sushi pomocí bambusové rohože, tlačte s mírným tlakem, abyste vytvořili pevný váleček.
  8. Odstraňte bambusovou rohož, sushi posuňte na krájecí prkénko a nakrájejte na kousky šířky 2 cm.
  9. Sushi podávejte s sojovou omáčkou a případně s wasabi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *