7. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi z čerstvého lososa
zdroj: Recepty 24/7

Roztomilé a lahodné sushi z čerstvého lososa, které nemusíte chodit do restaurace. Naučte se připravit tento japonský pokrm doma a okusitte autentickou chuť sushi. Snažte se pokrýt rybu co nejlepší kvalitou a sledujte, jak se vaše hosté budou předvádět o vaše nové dovednosti.

Suroviny

  • 250g sušené rýže na sushi
  • 300ml vody
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 200g čerstvého lososa
  • Nori (mořské řasy)
  • Wasabi
  • Sojová omáčka
  • Ingredience dle chuti (např. avokádo, okurka, ředkvičky)

Postup

  1. Umyjte rýži pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá. Následně vařte rýži v hrnci s vodou podle pokynů na obalu.
  2. Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl a zahřejte nad plotnou, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Poté směs nechte vychladnout.
  3. Lososa nakrájejte na tenké plátky.
  4. Když je rýže uvařená a trochu vychladlá, přimíchejte rýžový ocet a promíchejte dohladka.
  5. Položte nori na bambusový podložku, navlhčenou studenou vodou. Rozetřete na ni rýži, nechte volný pruh na jednom konci, aby se po zavinutí nepřipálil a na druhém zanechte pruh, který nepokrývá asi 2 cm ze spodní a horní strany. Na tuto 2 cm dávejte řízky lososa a ingredience dle chuti (např. avokádo, okurka, ředkvičky).
  6. S pomocí bambusové podložky svineme nori nad náplní, otočíme a pustíme. A napíchneme nožem namočeným ve vodě, nakrájíme na 6 kousků.
  7. Sushi podávejte s wasabi a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *