Pokuste se vytvořit domácí sushi ve tvaru hvězdičky s tímto jednoduchým a kreativním receptem! Naučte se, jak snadno sestavit krásné a chutné sushi hvězdičku doma. Sushi ve tvaru hvězdičky je skvělou alternativou k tradičním sushi rolce a jistě zaujme vaše hosty na každé oslavě nebo večírku. Sledujte náš krok za krokem návod a udělejte si zábavu z tvorby tohoto lahodného jídla!

Suroviny

  • 300g sushi rýže
  • 350ml vody
  • 50ml rýžového octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • Norimaki (mořské řasy)
  • Sója omáčka
  • Wasabi
  • Omáčka na pokapání (např. pikantní majonéza)
  • Různé druhy ryb (losos, tuňák, makrela) a zelenina (okurka, mrkev, avokádo) na náplň

Postup

  1. Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá.
  2. Do hrnce dejte rýži a zalijte vodou. Přiveďte k varu, snižte plamen na minimum, přiklopte poklicí a nechte vařit asi 15 minut.
  3. Smíchejte ocet, cukr a sůl v hrnci a zahřejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.
  4. Po uvaření nechte rýži odstát asi 10 minut, poté ji přendejte do mísy a postupně přidávejte ocetovou směs. Jemně míchejte, aby se rýže nepomačkala.
  5. Rýži rozprostřete na plech a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Na bambusový koberec položte list norimaki a rozprostřete na něj vrstvu rýže. Na jednu stranu rýže položte plátek ryby a zeleninu.
  7. S pomocí bambusového koberce srolujte sushi do podoby válce. Rozkrájejte na menší kousky.
  8. Sushi přendejte na talíř ve tvaru hvězdičky a ozdobte různými omáčkami a bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *