24. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné sushi s lososovým tartarem doma! Tento recept vám ukáže, jak si jednoduše připravit lahodné sushi s jemným lososovým tartarem, který vás okouzlí svou chutí a vzhledem. Naučte se, jak na to a připravte si skvělou japonskou pochoutku na vlastní pěst.
Suroviny
- 200g čerstvého lososa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 avokádo
- 1 okurka
- 4 nori řasy
- 200g sušené rýže na sushi
- 1 lžička cukru
- 1 lžička rýžového octa
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Nakrájejte lososa na malé kostky a smíchejte ho se sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- Oloupejte avokádo a okurku a nakrájejte je na tenké proužky.
- Na bambusový podložte položte nori řasu a rozložte na ni vrstvu rýže.
- Rýži posypte směsí cukru a octa a pak rovnoměrně rozetřete lososový tartar, avokádo a okurku.
- S pomocí bambusového podložky srolujte sushi do válečku.
- Opakujte postup pro zbylé suroviny a nechte sushi ztuhnout alespoň hodinu v lednici.
- Nakrájejte válečky na plátky a podávejte s wasabi pastou a sójovou omáčkou.