22. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Sushi s lososem a ředkví
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté sushi s plátky čerstvého lososa a křupavými ředkvičkami. Naučte se připravit tento oblíbený japonský pokrm doma a překvapte své blízké lahodným chuťovým zážitkem. Sushi s lososem a ředkví je skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si tento lahodný pokrm k obědu či večeři.

Suroviny:

  • 200 g sushirice
  • 300 ml vody
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 g sušených ředkví
  • 200 g lososa
  • Sójová omáčka
  • Wasabi
  • Ingredience na přípravu sushi roll (např. nori, bambusový stvol na závitky)

Postup:

  1. Nejprve si připravíme rýži. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, dokud voda není čistá. Poté ji uvaříme podle návodu na obalu, ale místo vody použijeme 300 ml vody smíchané s rýžovým octem, solí a cukrem. Vaříme pod pokličkou do doby, než veškerá voda odpaří.
  2. Mezitím si nakrájíme lososa na proužky a sušené ředkve na tenké plátky.
  3. Když je rýže hotová, necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu. Poté ji rozetřeme na připravené bambusové stvolce na závitky, případně nori řasu.
  4. Na rýži umístíme ředkve a lososa a začneme svinovat závitky. Pomocí ostrého nože závitky nakrájíme na menší kousky.
  5. Podáváme s sojovou omáčkou a wasabi pastou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *