31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné sushi s avokádem a lososem. Suroviny budou potěšení pro vaše chuťové buňky a navíc si můžete dopřát zdravou a vyváženou večeři. Sledujte jednoduchý postup a užijte si japonskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 250g sušeného rýže na sushi
- 350ml vody
- 4 nori řasy
- 1 avokádo
- 200g čerstvého lososa
- Wasabi, sójová omáčka a zázvor na podávání
Postup
- Rýži důkladně opláchněte ve studené vodě, dokud voda nebude čistá.
- V hrnci smíchejte rýži s vodou a přiveďte k varu. Jakmile vaří, snižte plamen na minimum, přiklopte a vařte asi 15 minut, dokud se rýže nevaří.
- Na pracovní desce položte list nori, pak rozetřete rýži, kterou jste uvařili (mokrou dlaňí), na nori, na horní třetinu zanechte 1cm prázdný.
- Na dolní část položte plátek lososa, pak plátek avokáda. Začněte točit od spodní části, pomocí bambusové stěrky či rukou z tomu masitější strany, dokud vám nevznikne rolka.
- Rolku nakrájejte na kousky a pokrm podávejte s wasabi, čerstvým zázvorem a sójovou omáčkou.