16. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné sushi s čerstvým lososem a rýží v pohodlí domova! Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit sushi maso z lososa s lahodnou rýží, která vám rozhodně zvedne náladu. Ochutnejte japonskou kuchyni přímo u vás doma!
Suroviny
- 250g sushi rýže
- 400g filet z lososa
- 1/2 hrnku rýžového octa
- 1/4 hrnku cukru
- 1 lžička soli
- 1 avokádo
- 1 okurka
- 1 nori řasa
Postup
- Rýži důkladně propláchněte vodou, dokud voda nebude čistá. Poté nechte odstát 30 minut a přiveďte k varu s 1 1/2 hrnkem vody. Po uvaření nechte 10 minut odstát se zakrytým hrncem.
- V menší misce smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl. Směs přidejte do rýže a dobře promíchejte. Nechte vychladnout.
- Na kráječi nakrájejte lososa na tenké plátky.
- Avokádo a okurku nakrájejte na podlouhlé nudličky.
- Na bambusovou podložku položte nori řasu a rovnoměrně rozetřete rýži na ní. Na začátku položte plátky lososa, avokádo a okurku.
- Pomocí bambusové podložky srolujte sushi do válečku a pomažte okraj nori řasy vodou, aby se sushi nerozpadlo.
- Hotové sushi maso z lososa s rýží nakrájejte na plátky a podávejte se sojovou omáčkou a zázvorem.