Recept na indickou kuchyni, který vám pomůže spálit tuky, je plný lahodných surovin. Vyzkoušejte tyto originální přísady a přineste do svého jídelníčku exotickou chuť: zázvor, kurkumu, koriandr a chilli papričky. Tyto úžasné suroviny nejen rozžhaví váš metabolismus, ale také dodají vašim pokrmům bohatou a zdravou dochuť.

Suroviny

  • 200 g libového masa (kuře, krůta nebo ryba)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička chilli papričky
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte nasekanou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a zázvor a restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte maso a opékejte ho, dokud není zezlátlé ze všech stran.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a vařte, dokud není zelenina měkká.
  5. Přidejte všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín, chilli), sůl a pepř a promíchejte.
  6. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody a povařte dalších pár minut.
  7. Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *