22. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Sundubu-jjigae – korejská tofu polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Sundubu-jjigae je tradiční korejská tofu polévka plná chuti a úžasných vůní. Podívejte se na náš recept a připravte si lahodné jídlo plné zdraví a exotiky!

Suroviny

  • 200g sundubu (měkké tofu)
  • 100g vepřového masa (nakrájeného na plátky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 zelená paprika (nasekaná)
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička korejského červeného pepře (gochugaru)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 litr kuřecího vývaru

Postup

  1. Nejprve osušte sundubu ubrouskem a nakrájejte ji na menší kousky.
  2. Na pánvi osmahněte vepřové maso společně s cibulí, česnekem a zelenou paprikou.
  3. Přidejte sundubu, sójovou omáčku, pomerančovou kůru a korejský červený pepř. Vařte asi 5 minut.
  4. Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit dalších 10-15 minut.
  5. Ochutnejte polévku a přidejte podle potřeby sůl a pepř.
  6. Sundubu-jjigae je hotová k podávání. Podávejte s vařenou rýží nebo kimchi. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *