22. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Sundubu-jjigae je tradiční korejská tofu polévka plná chuti a úžasných vůní. Podívejte se na náš recept a připravte si lahodné jídlo plné zdraví a exotiky!
Suroviny
- 200g sundubu (měkké tofu)
- 100g vepřového masa (nakrájeného na plátky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 zelená paprika (nasekaná)
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1 lžička korejského červeného pepře (gochugaru)
- sůl a pepř dle chuti
- 1 litr kuřecího vývaru
Postup
- Nejprve osušte sundubu ubrouskem a nakrájejte ji na menší kousky.
- Na pánvi osmahněte vepřové maso společně s cibulí, česnekem a zelenou paprikou.
- Přidejte sundubu, sójovou omáčku, pomerančovou kůru a korejský červený pepř. Vařte asi 5 minut.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit dalších 10-15 minut.
- Ochutnejte polévku a přidejte podle potřeby sůl a pepř.
- Sundubu-jjigae je hotová k podávání. Podávejte s vařenou rýží nebo kimchi. Dobrou chuť!