19. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Šťavnatý kuřecí tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnatý kuřecí tikka masala je indické tradiční jídlo plné exotických koření a lahodných omáček. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své chuťové buňky indickými lahůdkami. Sledujte náš recept a užijte si nepopsatelné chutě!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý koriandr
  • 400g rajčat
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1 lžička garam masaly
  • Sůl

Postup

  1. Naolejte a osolte kuřecí prsa a nechte je marinovat minimálně 30 minut nebo přes noc v lednici.
  2. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a rozmixujte na hladkou omáčku.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  4. Přidejte koření (kurkuma, mletý kmín, skořice, mletý koriandr, mletý červený pepř, garam masala) a smažte minutu, aby vonělo.
  5. Přidejte rajčatovou omáčku, přiveďte k varu a nechte vařit zhruba 15 minut.
  6. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smetanu. Vařte dalších 10-15 minut, dokud kuře není hotové.
  7. Po dovaření přidejte nasekaný koriandr a podávejte s rýží nebo naanem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *