30. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Šťavnaté argentinské grillované steak
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chutný argentinský steak, který je grilován do šťavnaté dokonalosti. Tento recept vás upoutá svou jednoduchostí a skvělou chuťovou kombinací. Skvělá volba pro všechny milovníky steaků a grilování! Sledujte náš recept a připravte si skvělý argentinský steak doma. Buďte mistrem grilování!

Suroviny

  • 2 kusy argentinského steaku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 balení čerstvého rozmarýnu
  • 1 citrón
  • sůl a pepř
  • extra panenský olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu. Do misky vymačkejte česnek, přidejte nasekaný rozmarýn, šťávu z citronu, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Promíchejte dohromady.
  2. Položte steaky do misky a potřete je marinádou. Nechte je odpočinout alespoň 30 minut, ideálně v lednici na několik hodin.
  3. Před samotným grilováním nechte maso zhruba 30 minut odstát při pokojové teplotě.
  4. Rozpalte gril na vysokou teplotu. Steak grilujte podle preference na medium rare nebo well done podle tloušťky masa. Obvykle trvá asi 4-5 minut na každou stranu pro medium rare.
  5. Po upečení nechte maso ještě chvíli odpočinout pod fólií, aby se šťávy rovnoměrně rozložily.
  6. Podávejte steak s čerstvým chlebem a grilovanými zeleninami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *