1. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Starodávný svíčkový klasik
zdroj: Recepty 24/7

Starodávný svíčkový ‌klasik: Recept na neodolatelně šťavnaté svíčkové se šťouchaným bramborovým salátem. Naučte se připravit tuto tradiční pochoutku, která potěší vaše chuťové buňky. S jemně upečenou svíčkovou a lahodnou omáčkou si vychutnáte skvělou kombinaci chutí a vůní. Zkuste tento osvědčený recept, který ‍vám přinese úspěch na každé oslavě nebo rodinném setkání. Vychutnejte si tento svíčkový klasik a užívejte si skvělý gastronomický ‍zážitek.

Suroviny

  • 600​ g‌ hovězí svíčkové
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 ‌lžíce olivového ‌oleje
  • 2⁤ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké ‌mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hořčice

Postup

  1. Svíčkovou osolte‍ a opepřete z obou stran.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte svíčkovou z každé strany dozlatova.
  3. Vysmahněnou svíčkovou přesuňte na talíř a⁣ zakryjte fólií.
  4. Na stejné pánvi ‍osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli do zlatova.
  5. Přidejte prolisovaný česnek a krátce orestujte.
  6. Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání ji zprudka osmažte.
  7. Nalijte hovězí vývar a‌ nechte provařit, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Přilijte smetanu a hořčici, promíchejte a⁢ nechte ihned za stálého míchání krátce provařit.
  9. Omáčku dochuťte solí a pepřem ⁣podle chuti.
  10. Svíčkovou nakrájejte na plátky a​ přidejte do omáčky, nechte si ještě chvilku prohřát.
  11. Servírujte s bramborovým pyré, houskovým knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *