31. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Staročeský guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Staročeský guláš s knedlíkem je ‌tradiční‌ české jídlo plné chutí a vůní. ​V tomto receptu se potkává kvalitní‌ hovězí maso, šťavnatá⁣ cibule a široké ⁢spektrum aromatických⁤ koření, které společně vytvářejí⁣ výjimečnou ‍kombinaci chutí.⁤ Guláš se pomalu dusí ​až do kulinářské dokonalosti, aby maso bylo měkké a nádherně šťavnaté. Ke guláši se podává​ tradiční český knedlík, ⁤který je ⁣nadýchaný, ‌vláčný a perfektně se hodí pro​ namáčení‌ do jemné gulášové ​omáčky. ⁤Tento recept⁤ je vhodný pro všechny ‍milovníky české kuchyně a nabízí dokonalou kombinaci tradičních chutí.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 ⁢cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce⁢ sádla
  • 1⁤ lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř‍ podle chuti
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hladké⁢ mouky
  • 1 lžíce octa (nepovinné)

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší ​kousky, cibuli oloupeme⁣ a ⁢nakrájíme na drobno, česnek ​prolisujeme.
  2. Na pánvi rozpustíme‌ sádlo‍ a osmahneme na něm cibuli⁣ do zlatova.
  3. Přidáme prolisovaný ⁤česnek, ​mletou sladkou papriku,⁣ majoránku, kmín, sůl a‌ pepř. Vše promícháme a necháme​ chvilku osmahnout.
  4. Přidáme ⁣nakrájené maso ⁤a za stálého ⁤míchání ho orestujeme ze všech stran.
  5. Postupně zaléváme hovězím⁤ vývarem a necháme vařit přibližně 1,5 ⁤hodiny, ⁢dokud maso ‌nezměkne.
  6. V misce smícháme hladkou mouku‌ s trochou vody, aby vznikla⁢ hustá kaše (škvařenka). Tuto⁣ směs přidáme do ⁤guláše a vaříme ještě asi 15 minut, dokud guláš nezhoustne.
  7. Podle chuti můžeme přidat⁤ lžíci octa, která jeho chuť ještě umocní.
  8. Podáváme s domácími knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *