11. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Staročeské pečené kachní stehýnko
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na tradiční pokrm? Vyzkoušejte naše Staročeské pečené kachní stehýnko! Tento ⁤lahodný pokrm přináší chuť a vůni minulých dob přímo⁢ na váš talíř. Naše kachní stehýnka jsou pečlivě připravena a pomalu pečena, aby se dosáhlo perfektního křupavého vnějšku a šťavnatého ‌masa. Doporučujeme podávat s bramborovým knedlíkem nebo čerstvým šťouchaným bramborem pro opravdový zážitek. S naším ​receptem na Staročeské pečené kachní stehýnko si můžete vychutnat tradiční českou kuchyni ve‍ své vlastní kuchyni.

Suroviny:

  • 4 kachní stehýnka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce octa
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 400 ml vývaru

Postup:

  1. Stehýnka omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Přidáme trochu soli a pepře.
  2. V mísce smícháme med, ​ocet, nastrouhaný česnek a rozmarýn.
  3. Stehýnka potřeme připravenou směsí a necháme 30 ⁤minut marinovat.
  4. Pečící troubu předehřejeme‍ na 180°C.
  5. Pečeme stehýnka⁢ v troubě asi 1,5 hodiny. Každých 30 minut je přelijeme vývarem.
  6. Po upečení necháme stehýnka odpočinout pár minut⁤ a pak podáváme s přílohou ‌podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *