11. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na tradiční pokrm? Vyzkoušejte naše Staročeské pečené kachní stehýnko! Tento lahodný pokrm přináší chuť a vůni minulých dob přímo na váš talíř. Naše kachní stehýnka jsou pečlivě připravena a pomalu pečena, aby se dosáhlo perfektního křupavého vnějšku a šťavnatého masa. Doporučujeme podávat s bramborovým knedlíkem nebo čerstvým šťouchaným bramborem pro opravdový zážitek. S naším receptem na Staročeské pečené kachní stehýnko si můžete vychutnat tradiční českou kuchyni ve své vlastní kuchyni.
Suroviny:
- 4 kachní stehýnka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce octa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rozmarýnu
- 400 ml vývaru
Postup:
- Stehýnka omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Přidáme trochu soli a pepře.
- V mísce smícháme med, ocet, nastrouhaný česnek a rozmarýn.
- Stehýnka potřeme připravenou směsí a necháme 30 minut marinovat.
- Pečící troubu předehřejeme na 180°C.
- Pečeme stehýnka v troubě asi 1,5 hodiny. Každých 30 minut je přelijeme vývarem.
- Po upečení necháme stehýnka odpočinout pár minut a pak podáváme s přílohou podle chuti.