27. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
Staročeské koprové hovězí s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si ⁤tradiční staročeské ​koprové hovězí s knedlíkem⁣ podle⁣ osvědčeného​ receptu, který osloví každého ⁤milovníka české kuchyně. Toto bohaté jídlo s jemným ⁣koprovo-smetanovým ⁤omáčkem ‌a nadýchaným houskovým knedlíkem je ideální volbou​ pro nedělní oběd ‌s ⁣rodinou. S naším krok za krokem návodem ‌zvládnete‍ úžasnou koprovku snadno ⁤a ⁣rychle. K ⁤tomu vám nabízíme ⁤tipy,⁢ jak‍ dosáhnout perfektně jemného⁣ a šťavnatého hovězího masa. ⁣Vyzkoušejte ⁣tento ⁣klasický⁣ český recept, díky kterému si ‌přenesete ‌kus tradiční české kultury přímo na‍ váš⁣ stůl.

Suroviny

  • 500 ⁢g hovězího masa ⁤(krk,⁢ plec nebo ⁢zadní)
  • 2 velké mrkve
  • 1 petržel
  • 1 malý celer
  • 1 ⁣cibule
  • 100 g ‌másla
  • 300 ‌g koprové natě
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle ​chuti
  • 2 lžíce octa
  • Vývar nebo voda

Postup

  1. Na másle osmahněte nadrobno ⁢nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kousky nakrájené hovězí⁢ maso ⁤a orestujte ⁤dočervena.
  3. Osolte, opepřete⁣ a přisypte cukr, pak přidejte nadrobno⁤ nakrájené kořenové zeleniny a zalijte ⁤vývarem nebo vodou, aby bylo ‌maso⁤ pořádně ponořené.
  4. Přikryjte a dusíte ‍na mírném ohni téměř ‌1,5 hodiny nebo do ​změknutí⁣ masa.
  5. Mezitím ​si ‍připravte koprovou omáčku – na ⁢troše‍ másla zpěňte mouku, přilijte trochu vody nebo ​vývaru ⁤a vařte, dokud‍ omáčka⁣ nezhoustne.
  6. Nakrájejte koprovou​ natě, přidejte do‌ omáčky a zřeďte smetanou. ​Dochutíme octem, ‍solí a pepřem a nechte zvolna provařit.
  7. Hotovou​ omáčku prolijte ⁤přes síto a podávejte přes maso a zeleninu čerstvě uvařené.
  8. Podávejte ​s domácím knedlíkem, ⁢který můžete‌ připravit z ⁣kynutého nebo‍ bramborového ⁤těsta.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *