30. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Špíz z jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Špíz z jehněčího masa je lahodný a pikantní pokrm, který si zamilují milovníci grilování. Tento recept je jednoduchý, ale přesto velmi chutný. Vyzkoušejte ho a překvapte své blízké nezapomenutelnou chuťovou lahůdkou!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • česnek, sůl, pepř, koření dle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a dejte do marinády z olivového oleje, utřeného česneku, soli, pepře a ostatních koření. Necháme odležet minimálně 1 hodinu.
  2. Cibuli nakrájíme na plátky, papriky a rajčata na menší kousky.
  3. Na špízy střídavě navlékneme kousky masa, cibule, papriky a rajčata.
  4. Předem rozpálený gril si připravíme a na něm opékáme špízy z obou stran, dokud maso není propečené a zlatavé.
  5. Hotové špízy můžeme podávat s rýží, brambory nebo salátem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *