5. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Špenátový hummus s pečenou červenou řepou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na špenátový hummus s pečenou červenou řepou je lahodnou a zdravou alternativou k tradičnímu hummusu. Kombinace čerstvého špenátu s pečenou červenou řepou vytváří vynikající chutnou a zdravou dipovou omáčku plnou vlákniny a živin. Vyzkoušejte tento chutný a jednoduchý recept a přidejte do svého jídelníčku nový zdravý favorit.

Suroviny

  • 200 g červené řepy
  • 200 g uvařených cizrny
  • 100 g špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamové pasty (tahini)
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Řepu opláchněte a zabalte do alobalu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut, nebo dokud nebude měkká.
  2. Po upečení řepu nechte vychladnout, oškrábejte slupku a nakrájejte na menší kousky.
  3. V mixéru smíchejte uvařenou cizrnu, špenát, česnek, sezamovou pastu, citronovou šťávu a olivový olej. Přidejte nakrájenou řepu.
  4. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Pokud je hmota příliš hustá, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  6. Hummus podávejte s čerstvým chlebem nebo zeleninovými dipsy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *