30. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte jednoduchý a chutný recept na špenátová ravioli s ricottou, jste na správném místě! Tento tradiční italský pokrm vás okouzlí svou jedinečnou kombinací přísad a lahodnou chuťou. Připravte si čerstvý špenátový náplň s jemnou ricottou a obalte ji v lahodném těstě. Následně vařte ravioli a podávejte je s oblíbenou omáčkou. Nechte se unést tímto jedinečným pokrmem!
Suroviny
- 250 g špenátu (čerstvého nebo zmrazeného)
- 250 g ricotty
- 200 g múky
- 2 vajcia
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 50 g strúhaného parmezánu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na smaženie
Postup
- Ak používate čerstvý špenát, umyte ho dôkladne a nakrájajte na drobné kúsky. Ak používate zmrazený špenát, nechajte ho rozmraziť a vytlačte z neho prebytočnú vodu.
- V hrnci osolte vodu a priveďte ju do varu. Varte špenát asi 2-3 minúty, potom ho scedte a nechajte vychladnúť.
- Vmixujte vychladnutý špenát spolu s ricottou, cesnakom a strúhaným parmezánom. Dochutite soľou a čiernym korením.
- Pridajte múku a vajcia do zmesi so špenátom a ricottou. Vymiesite hladké cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte ešte múku. Ak je príliš suché, pridajte trochu vody.
- Z cesta vytvarujte guľu a nechajte ju odpočinúť 30 minút.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku približne 2 mm.
- Použite formu na ravioli alebo sirocoliebku na vytvorenie jednotlivých ravioli. Navrstvite plnku na jednu polovicu otvoreného cesta a zakryte druhou polovicou. Pomocou formy ich vyrežte a spojte dokopy.
- V hrnci osolte vodu a priveďte ju do varu. Varte ravioli asi 3-4 minúty, kým nevypľúvajú na povrch.
- Scédite ravioli a podávajte ich s omáčkou podľa vlastného výberu, napríklad paradajkovou omáčkou alebo maslovou šalviovou omáčkou. Posypte parmezánom a môžete podávať.