16. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte sladký recept na španělský ořechový dort, jste na správném místě! Tento oblíbený dezert se vyznačuje bohatou ořechovou chutí a krémovou texturou. Naše snadno připravitelná varianta vám přinese ten pravý kousek španělské lahodnosti do vaší kuchyně. Objevte, jak jednoduše si připravit tento dort s ořechovou náplní a svěžím krémem. Vyzkoušejte jeden kousek a uvidíte, že si pochutnávání na tomto španělském dezertu užijete naplno!
Suroviny
- 200 g mletých lískových ořechů
- 200 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- citronová kůra z 1 citronu
Postup
- Vejce oddělte na žloutky a bílky.
- V bílcích vyšlehejte tuhý sníh.
- V míse smíchejte žloutky s cukrem, až získáte světlou pěnu.
- Přidejte máslo, vanilkový cukr a citronovou kůru a důkladně promíchejte.
- Přidejte mleté ořechy, hladkou mouku a prášek do pečiva a znovu promíchejte.
- Přidejte mléko a opatrně vmíchejte do těsta.
- Nakonec přidejte tuhý sníh z bílků a jemně zamíchejte lžící.
- Těsto přelijte do dortové formy a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 40-45 minut.
- Dort nechte vychladnout a poté ho ozdobte podle svého uvážení, například čokoládovou polevou nebo zmrzlinou.