14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodné italské jídlo – špagety carbonara s křupavou pancettou a bohatou cremou z vajec. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro každou příležitost a jeho příprava je rychlá a snadná. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si autentickou chuť italské kuchyně.
Suroviny
- 250g spaghetti
- 150g pancetty
- 3 vajíčka
- 50g parmazánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu, až vykrystalizuje tuk.
- V míse smícháme vajíčka, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- Spaghetti uvaříme do al dente a přendáme do pánve k pancettě, ale nevylijeme vodu.
- Do pánve s těstovinami nalijeme směs s vajíčky a rychle promícháme, aby se s těstovinami spojila.
- Případně podle potřeby přilijeme trochu vařící vody z těstovin, aby omáčka byla krémovější.
- Přidáme čerstvě mletý pepř a ihned podáváme. Dobrou chuť!