23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Spaghetti carbonara domácí verze
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodné domácí spaghetti carbonara s křupavým pancettou, sýrem Parmigiano-Reggiano a čerstvě nastrouhaným pepřem. Tento klasický italský recept je snadno připravitelný a určitě si ho zamilujete! Zkuste ho ještě dnes.

Suroviny

  • 250g sušených špaget
  • 150g pancetty nebo slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 3 žloutky
  • 50g strouhaného parmezánu
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou pancettu nebo slaninu společně s prolisovanými stroužky česneku.
  2. V hrnci uvaříme špagety do al dente podle návodu na obalu.
  3. V misce smícháme žloutky s parmezánem a špetkou soli a pepře.
  4. Hotové špagety scedíme a ihned přidáme k osmažené pancettě nebo slanině.
  5. Počkáme až trochu vychladnou a poté přilijeme žloutkový směs a důkladně promícháme.
  6. Servírujeme horké s dalším parmezánem posypaným na vrcholu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *