25. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na dokonale italská Spaghetti carbonara? Tento tradiční pokrm je připravený s vaječným máslem, sýrem Pecorino Romano, slaninou a čerstvě uvařenými špagetami. Naše snadno následovatelný recept vám pomůže připravit lahodné a dekadentní jídlo přímo z pohodlí vaší kuchyně. Užijte si autentický kousíček Itálie ve svém talíři a okořeňte své kulinářské dovednosti s tímto jemným a bohatým těstovinovým pokrmem.
Spaghetti carbonara
Suroviny:
- 150g spaghetti
- 150g pancetty nebo slaniny
- 2 vejce
- 50g parmazánu (nastrouhaný)
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
Postup:
- Spaghetti uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na balení.
- V hrnci orestujte na menším plameni na drobné kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu, dokud nezezlátne.
- V mističce smíchejte vejce, parmazán, čerstvě mletý černý pepř a špetku soli.
- Uvařené a sceděné spaghetti vložte zpět do hrnce s orestovanou pancettou nebo slaninou. Promíchejte.
- Poté přidejte směs s vejci, parmazánem, pepřem a solí. Důkladně zamíchejte, aby se směs zahřála a obalila těstoviny. Vejce by nemělo ztuhnout, ale zůstat krémové.
- Po chuti dochuťte solí a černým pepřem.
- Servírujte okamžitě a případně posypte čerstvým parmazánem.