25. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Spaghetti carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte‍ recept na dokonale⁣ italská⁣ Spaghetti carbonara? Tento tradiční pokrm je připravený s vaječným ⁣máslem, sýrem ‍Pecorino Romano,⁢ slaninou a čerstvě uvařenými špagetami. Naše snadno následovatelný recept vám pomůže ⁣připravit ​lahodné​ a dekadentní‌ jídlo přímo ‍z pohodlí vaší‌ kuchyně. Užijte si autentický kousíček Itálie ve svém⁣ talíři ⁢a okořeňte své kulinářské dovednosti ⁢s‍ tímto jemným‌ a bohatým těstovinovým pokrmem.

Spaghetti ‌carbonara

Suroviny:

  • 150g spaghetti
  • 150g pancetty nebo ⁢slaniny
  • 2 vejce
  • 50g parmazánu (nastrouhaný)
  • Čerstvě mletý černý​ pepř
  • Sůl

Postup:

  1. Spaghetti uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu​ na ⁤balení.
  2. V hrnci orestujte​ na menším plameni na drobné kostičky​ nakrájenou pancettu nebo slaninu, dokud ⁤nezezlátne.
  3. V mističce⁤ smíchejte vejce,‌ parmazán, čerstvě mletý černý pepř a špetku soli.
  4. Uvařené a sceděné ⁣spaghetti vložte zpět ⁤do hrnce s orestovanou pancettou nebo slaninou. Promíchejte.
  5. Poté ‍přidejte směs s vejci, parmazánem, pepřem a solí. Důkladně ⁤zamíchejte, aby se‌ směs zahřála a obalila těstoviny. Vejce by⁣ nemělo ztuhnout, ⁤ale zůstat krémové.
  6. Po chuti​ dochuťte solí a černým pepřem.
  7. Servírujte​ okamžitě a ⁤případně posypte čerstvým ⁣parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *