23. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Spaghetti aglio e olio
zdroj: Recepty 24/7

Domácí Italská specialita – recept na jednoduché a chutné špagety aglio e olio. Vychutnejte si lahodné těstoviny zalité olivovým olejem a česnekem v pohodlí vaší kuchyně. S tímto receptem si přenesete chuť Itálie přímo domů. Suroviny, postup a tipy na dokonalé špagety aglio e olio najdete zde. Bon appétit!

Suroviny

  • 250g špaget
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 čili paprička
  • olivový olej
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať
  • soľ a korenie

Postup

  1. Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom ich scedíme, ale trochu vody si ponecháme.
  2. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Čili papričku nasekáme na drobné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cesnak spolu s čili papričkou. Varíme asi 1-2 minúty, ale vyvarujeme sa spáleniu cesnaku.
  4. Pridáme uvařené špagety a trochu vody, v ktorej sa varili. Premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
  5. Na záver pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *