15. 3. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Špagety s tomatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku italské kuchyně s naším receptem na špagety s tomatovou omáčkou! Tento snadný a rychlý recept vás provede krok za krokem přípravou lahodné domácí tomatové omáčky s čerstvými bylinkami a šťavnatými rajčaty. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři, kdy chcete na stůl dostat něco zdravého a chutného. Připravte si tento oblíbený italský pokrm, který zaručeně potěší každého milovníka těstovin!

Suroviny

  • 400 g špaget
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 800 g konzervovaných rajčat v kouscích
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá bazalka na ozdobu (volitelné)
  • Strouhaný parmezán (volitelné)

Postup

  1. Špagety uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě do ‚al dente‘.
  2. Mezitím na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nasekanou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nadrcený česnek a restujte další 1-2 minuty, dokud česnek nezačne vonět.
  4. Přidejte konzervovaná rajčata, oregano a bazalku. Osolte a opepřete dle chuti. Vařte na mírném ohni 10-15 minut, aby se chutě spojily.
  5. Hotovou omáčku rozmixujte ponorným mixérem pro hladší texturu, nebo ponechte kouskovou dle osobní preference.
  6. Špagety sceďte a smíchejte s hotovou tomatovou omáčkou.
  7. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou a případně posypané strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *